Prednosti ekološki prihvatljivih boja i lakova za drvo: Zašto biste trebali postati zeleni!

Degradacija životne sredine je postala glavna briga za mnoge u poslednjih nekoliko godina, jer opasnost od globalnog zagrevanja i klimatskih promena postaje sve veća. Da bismo pomogli očuvanju naše planete za buduće generacije, od suštinskog je značaja da donosimo održive izbore kada su u pitanju proizvodi koje koristimo za farbanje i oblaganje drvenih površina. Ekološke boje i premazi su jedno od najboljih rešenja dostupnih danas zbog niskog sadržaja VOC-a (isparljivih organskih jedinjenja).

Podelite ovu objavu

Boje i lakovi sa niskim sadržajem VOC-a mogu se koristiti na različitim unutrašnjim i spoljašnjim površinama kao što su vrata, prozori, stepenice, ukrasi, ormarići, podovi i još mnogo toga. Ovi proizvodi su dizajnirani da smanje zagađenje vazduha ispuštanjem manje štetnih hemikalija u atmosferu nego tradicionalne boje na bazi ulja. Pored toga, oni mogu pružiti vrhunsku zaštitu od bledenja, prljavštine i UV zraka.

Prednosti korišćenja ekološki prihvatljivih boja i premaza se tu ne završavaju. Ne samo da su ovi proizvodi bolji za životnu sredinu, već nude i niz praktičnih prednosti kada je u pitanju drvo:

  • Boje sa niskim sadržajem VOC-a se lako nanose i čiste. Priroda ovih proizvoda slabog mirisa znači da nećete morati da se nosite sa neprijatnim isparenjima ili da trošite dodatno vreme na ventilaciju.
  • Boje i premazi sa niskim sadržajem VOC-a suše se brzo i ravnomerno, nudeći dugotrajnu zaštitu od ogrebotina i abrazije. To ih čini idealnim za područja sa velikim prometom kao što su hodnici, kuhinje i kupatila gde je verovatno često habanje.
  • Ovi proizvodi su takođe veoma izdržljivi, što ih čini savršenim za područja koja zahtevaju često brisanje – kao što su kuhinje i kupatila.
  • Dostupni su u širokom spektru boja, tako da možete lako da uskladite bilo koji postojeći dekor ili šemu dizajna.

Na kraju krajeva, korišćenje ekološki prihvatljivih boja i premaza ima dobar ekološki smisao, a istovremeno nudi i praktične prednosti za projekte stolarije. Ne samo da smanjuju zagađenje vazduha, već su i laki za nanošenje, brzo se suše, veoma su izdržljivi i nude vrhunsku zaštitu od habanja. Iz svih ovih razloga i više, boje i premazi sa niskim sadržajem VOC-a su savršeno rešenje za svaki projekat obrade drveta!

Istražite više

Želite da saznate više o našim proizvodima i rešenjima?

Pošaljite nam poruku i mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.